Tablou Abstract Dragon & Pasărea Phoenix




Dragonul 

                  Dragonul aduce esența vieții sub forma respirației sale cerești cunoscută multora drept sheng chi. Are capacitatea de a sufla pe gură chi cosmic, care reprezintă baza studiilor de Feng Shui. 
                  Ascuns în peșterile de nepătruns din munți sau odihnindu-se în adâncurile mărilor, dragonul are capacitatea de a se transforma și de a se face vizibil sau invizibil pentru oameni. Unii susțin că munții,  văile, râurile,  clădirile și autostrăzile sunt toate corelate de capul,  ghearele, coada, venele și perla sa care se traduc în studii fundamentale de feng shui. 
                   Fiind animalul mitic yang, Dragonul poate alunga spiritele malefice,  rătăcitoare,  îi poate proteja pe cei inocenți,  binecuvântându-i  cu siguranță și bogății pe toți cei care poartă emblema sa.
                    Dragonul Chinezesc este privit ca simbolul suprem al unui noroc extraordinar. Toți maeștrii Feng Shui din zilele noastre tratează Dragonul cu un deosebit respect și păstrează simbolurile sale drept bunul cel mai de preț. 
                    Deși există trei tipuri de dragoni, unul care trăiește în cer, unul în apă și ultimul în munți,  doar dragonul ceresc este considerat ca fiind specia autentică. Culoarea acestuia variază de la verde, roșu și auriu. 
                     Dragonul Chinezesc nu scuipă foc și nu este malefic .Respirația sa este plina de energie pozitivă și se transformă adesea într-o erupție de apă.

(Fengshuimarket.ro)



Pasărea Pheonix 

               Numită și Feng Huang pasărea Phoenix are conotații pozitive.  Ea este un simbol de virtute mare și har și simbolizează, de asemenea unirea dintre Yin și Yang. 
                Prezentată alături de un Dragon, pasărea Phoenix simbolizează împărăteasa și este în mod obișnuit folosită ca simbol feminin. ( asia-art-shop.ro)
                Pasăre Phoenix este considerată în general un simbol al vieţii, timpului, purităţii, renaşterii, învierii, reînnoirii, noilor începuturi, longevităţii, protecţiei, soarelui, nemuririi, distrugerii și creaţiei, transformării și puterii. 
( libertatea.ro)



   
                                                        






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu